اگر تا قبل از اپیدمی کوید 19 درباره ی جلسات آنلاین صحبت می کردیم، شاید کمتر کسی را پیدا میکردیم که اولا موافق این نوع جلسات بود و دوما زیر ساخت ها و ابزار های کاربردی این جلسات را می دانستند. اما پس از ایپدمی کوید 19 و لزوم به قرنطینه و رعایت فاصله اجتماعی اهمیت برگزاری جلسات و کلاس های آنلاین مشخص شد. برای اینکه این جلسات و کلاس ها به خوبی برگزار گردد به نرم افزار های کاربردی زیادی نیاز بود که باید از آنها استفاده میگردیم. در ادامه می خواهیم به معرفی نرم افزار رایگان برای برگزاری جلسات آنلاین بپردازیم تا شما با انتخاب بهترین و کاربردی ترین ابزار بتوانید جلسات و کلاس های خود را به خوبی برگزار کنید. پس در ادامه با برتر آموز همراه باشید.
آنچه که شما در این مقاله می آموزید:
- مزایای برگزاری جلسات آنلاین چیست؟
- معایت برگزاری جلسات آنلاین چیست؟
- معرفی نرم افزار رایگان برای برگزاری جلسات آنلاین
مزایای برگزاری جلسات آنلاین چیست؟
در ابتدای بحث می خواهیم کمی درباره ی برگزاری جلسات آنلاین صحبت کنیم و درباره ی مزایای آن بپردازیم.
می توانید بدون محدودیت مکانی ارتباط برقرار کنید.
یکی از مهمترین مزیت های جلسات و وبینار های آنلاین این است که شما بدون در نظر گرفتن محدودیت مکانی می توانید با بقیه افراد ارتباط برقرار کنید. با ذکر مثال ساده ای به توضیح این مسئله می پردازیم.
تا قبل از روی کار آمدن جلسات و کلاس های آنلاین، اگر قرار بود در شهر تهران محله غرب آن یک آموزشگاه به نام و معتبر کلاس برقرار کند، تنها افرادی در این کلاس ثبت نام می کردند که اولا در شهر تهران حضور داشتند و دوما از لحاظ مسیر و رفت و آمد می توانستند در کلاس ها حضور پیدا کنند و دسترسی مابقی افراد به این کلاس ها محدود بود. خوب این مورد هم برای دیجیتال مارکتر آموزشگاه مربوط و هم برای افراد سخت بود. اگر بخواهیم از دید دیجیتال مارکتر نگاه کنیم، به مهم ترین نکاه ای که بر می خوردیم این بود که مثلا جامعه هدف افرادی که می خواهند در کلاس طراحی سایت ثبت نام کنند 70 درصد از کل یعنی 100 درصد است. حالا از این 70 درصد تعدادی هستند که در شهر تهران حضور ندارند پس عملا دسترسی این افراد برای کلاس قطع میشود و تبلیغ کردن برای آنها بی فایده است. مورد بعدی اسن است که چون این کلاس های در غرب تهران برگزار میشود شاید برای عده ای کثیری از جامعه هدف مقدور نباشد که مثلا از شرق تهران به غرب تهران در ترافیک برای یک کلاس حرکت کنند. اگر تمامی علت ها را بررسی کنیم متوجه میشویم که عملا کار دیجیتال ماکتر برای دریافت مشتری بالفعل سخت میشود زیرا جامعه هدف هر بار کوچک تر از قبل می شود. با برگزاری کلاس ها به صورت آنلاین تقریبا اسن مشکل برطرف شد. افراد در هر جای این کره خاکی می توانستند در کلاس ها و جلسات مورد نظر حود شرکت کنند. پس در واقع برگزاری کلاس ها و جلسات به صورت آنلاین باعث شد محدودیت مکانی و جغرافیایی حذف شود و افراد با یک دیگر ارتباط برقرار کنند.
پیشنهاد میشود مقاله آموزش محصول نویسی را مطالعه نمایید.
دسترسی آسان به جلسات
تنها با داشتن اینتزنت یا لپ تاپ یا گوشی موبایل بسته به نوع جلسه میتوانید به موضوع مرتبط دسترسی داشته باشید.شما میتوانید سرکار یا پشت فرمون یا در حال آشپزی باشید و تنها با یک کانکشن ساده به جلسات خود دسترسی پیدا کنید. این دسترسی آسان یکی از مهم ترین مزایای جلسات آنلاین است.
مدیریت زمان
در گذشته برای اینکه بتوانید در یک جلسه 1 ساعته شرکت کنید، مجبور بودید فقط 2 ساعت تایم اختصاص دهید تا به سمت محل برگزاری حرکت کنید. جای پارک پیدا کنید تا به جلسه خود برسید. در نهایت در طول روز شاید بیش از 2 جلسه نمی تواستید شرکت کنید، اما با برگزاری جلسات آنلاین شما میتوانید زمان خود را مدیریت کنید چون دیگر لازم نیست زمان زیادی را صرف حاشیه های جلسه مانند رفت و آمد کنید. با مدیریت زمان میتوانید در طول روز به کار های دیگر خود دسترسی پیدا کنید.
مقرون به صرفه بودن
کلاس ها و جلسات وقتی به صورت حضوری برگزار شود نیازمند یک لوکیشن برای برگزاری، وسایل پذیرایی، هزینه های صرف انرژی، میز و صندلی و…. است و تمامی این ها هزینه هایی برای برگزار کننده دارد. اما اگر کلاس ها و جلسات به صورت آنلاین برگزار شود، هزینه های کلاس به صورت چشمگیری کاهش پیدا می کند. بنابراین این کم شدن هزینه هم به اندازه کافی دلیل خوبی برای برگزاری جلسات به صورت آنلاین است.
افزایش حضور افراد شرکت کننده
وفتی که جلسات و کلاس ها به صورت آنلاین برگزار میشود شما میتوانید ظرفیت افراد شرکت دهنده را افزایش دهید. اول اینکه شما موقعیت مکانی رو حذف کردید یعنی اینکه افراد در سراسر کره خاکی می توانند در کلاس یا جلسه شما شرکت کنند. دوم اینکه با توجه به مقرون به صرفه بودن کلاس ها و جلسات آنلاین دیگر شما محدودیت تعداد افراد نخواهید داشت بنابراین با علم بر این موضوع باید برای تعداد بیشتری از شرکت کننده ها برنامه داشته باشید.
پیشنهاد میشود مقاله یک سایت خوب چه ویژگی هایی دارد؟ را مطالعه نمایید.
معایت برگزاری جلسات آنلاین چیست؟
هر برنامه ای علاوه بر اینکه یکسری مزایای مفید دارد، ممکن است شامل یکسری از معایب شود که در ادامه با هم به بررسی معایت برگزاری جلسات آنلاین میپردازیم:
کاهش اثرگذاری
در جلسات و کلاس های آنلاین به دلیل اینکه افراد در کنار یکدیگر قرار ندارند و فضای هر فرد متفاوت است با کاهش اثرگذاری روبرو هستیم. در جلسات حضوری افراد ارتباط چشمی با یک دیگر دارند همه ی آنها در یک فضا قرار دارند بنابراین تاثیرگزاری به بیشترین حد خودش خواهد رسید. اما در کلاس ها و جلسات آنلاین چون این ارتباط وجود ندارد ما شاهد کاهش اثرگزاری بوده ایم. با برگزاری شرایط خاص می توان این اثرگذاری را افزایش داد و به میزان قابل توجهی رساند اما در حال حاضر ما شرایط کلی را در نظز میگیریم و به بررسی میپردازیم.
بی ثباتی در اتصال
در برگزاری کلاس ها و جلسات آنلاین معمولا ما شاهد این قضیه هستیم که ممکن است اتصال برخی از افراد دچار مشکل شود و یا ابزاری که با آن کلاس را برگزاری میکنیم دچار اختلال شود. بنابراین باید پیش بینی تمام این موارد را داشته باشیم. درست که قطعی اینترنت امری اجتناب ناپذیر است اما میتوانید چند چایگزین در این زمینه داشته باشیم تا درصورت قطعی ار ابزار دیگری استفاده نماییم.
احتمال هک شدن
در برخی از جلسات فوق محرمانه که به صورت آنلاین برگزار میشود باید پیشبینی این را داشته باشید که ممکن است زیر ساخت دچار اشکال شود و شما هک بشید و جلسه محرمانه به مشکل بر بخورد. بنابراین تمامی تلاش خود را باید بکنید که این پلتفرم در بهترین و ایده آل ترین حالت خودش برگزار شود تا احتمال هک شدن را به حداقل برسانید.
تجهیزات خوب برای برگزاری جلسه باید داشته باشید.
برگزاری برخی از جلسات آنلاین نیازمند ابن است که شما از ابزار های خوبی مانند دوربین، وب کم، میکروفون و…. استفاده نمایید تا کیفیت برگزاری کلاس شما افزایش یاید.
معرفی نرم افزار رایگان برای برگزاری جلسات آنلاین
در این مرحله می خواهیم به بررسی و معرفی نرم افزار رایگان برای برگزاری جلسات آنلاین بپردازیم. هرکدام از این ابزار ها ویژگی منحصر بفرد خودش را دارد و شما می توانید بنابر نیاز خود این ابزار ها را انتخاب نمایید.
پلتفرم گوگل میت
گوگل میت Google meet یک ابزار کاربردی و با کیفیت در زمینه برگزاری کلاس های آنلاین و جلسات است. برای اینکه از گوگل میت استفاده نمایید نیازی به نصب برنامه خاصی نیست و تحت وب می توانید از این ابزار استفاده نمایید. برای استفاده از گوگل میت به یک Gmail نیاز دارید و از طریق همین Gmail میتوانید جلسات خود را برگزار نمایید. با گوگل میت می توانید به راحتی میکروفون خود را وصل کنید، از وب کم استفاده نمایید. قابلیت چت کردن برای کاربران فراهم است. میتوانید صفحه لپ تاپ خود را با قابلیت Screen Sharing اشتراک گزاری برای بقیه به اشتراک بگزارید. گوگل میت رایگان و نامحدود است و محدودیتی برای برگزاری کلاس ها ندارید. حتما پیشنهاد میشود از گوگل میت استفاده نمایید و کلاس ها و جلسات خود را مدیریت کنید.
پلتفرم اسکایپ
اسکایپ جزو اولین و بهترین پلتفرم هایی است که هر کس به جلسه انلاین فکر میکند در مرحله اول یاد ابزار اسکایپ میفتد. برای اینکه از اسکایپ استفاده کنید نیاز است تا برنامه آن را روی گوشی یا کامپیوتر خود نصب نمایید. از این ابزار می توانید به صورت رایگان استفاده نمایید. تعداد نفرات آنلاین در هر جلسه اسکایپ 50 نفر میباشد. شما در طول روز میتوانید 10 تماس تلفن به مدت زمان چهار ساعت داشته باشید و برای برگزاری جلسات کافی است تا لینک جلسه را برای اعضا ارسال نمایید.
در اسکایپ هم میتوانید از قابلیت Screen Sharing اشتراک گزاری استفاده نمایید.
پیشنهاد میشود مقاله چگونه از اینترنت درآمد کسب کنیم؟ را مطالعه نمایید.
پلتفرم زوم
نرم افزار زوم هم یکی از پلتفرم های کاربردی برای برگزاری جلسات آنلاین است. برای استفاده از Zoom باید برنامه آن را نصب نمایید. زوم در دو نسخه پولی و رایگان عرضه میگردد. شما در نسحه رایگان امکاناتی نظیر برگزاری جلسات تا 100 نفر کاربر، برگزاری جلسات تنها در زمان 40 دقیقه و….. دارید. میتوانید از قابلیت Screen Sharing اشتراک گزاری استفاده نمایید. قابلیت چت آنلاین برای شما فراهم است.
پلتفرم وربای
وربای Whereby هم یک پلتفرم خوب برای برگزاری کلاس ها و جلسات به صورت آنلاین است. از این پلتفرم میتوانید تحت وب استفاده نمایید و نیازی به نصب برنامه آن ندارید.در وربای می توانید از نسخه رایگان استفاده نمایید و امکاناتی نظیر Screen Sharing اشتراک گزاری صفحه، اشتارک گزاری فایل،چت آنلاین و…. را استفاده نمایید. تعداد شرکت کنندگان در جلسه بیش از تعداد 4 نفر نمی تواند باشد.
پلتفرم لایو استورم
لایم استورم هم از ابزار های کاربردی جلسه آنلاین است. میتوانید از این پلتفرم تحت وب استفاده نمایید و نیازی به نصب برنامه خاصی نیست. در لایو استورم می توانید از نسخه رایگان استفاده نمایید و امکاناتی نظیر Screen Sharing اشتراک گزاری صفحه، اشتراک گزاری فایل،چت آنلاین و…. را استفاده نمایید. تعداد شرکت کنندگان در جلسه بیش از تعداد 4 نفر نمی تواند باشد. متاسفانه تایم برگزاری هر جلسه بیش از 20 دقیقه نمی تواند باشد. پس اگر تایم برگزاری جلسات شما کوتاه است از این ابزار میتوانید استفاده نمایید.
پلتفرم مایکروسافت تیمز
پلتفرم مایکروسافت تیمز هم در دو نسخه رایگان و پولی عرضه میگردد که میتوانید از نسخه رایگان آن استفاده نمایید. در نسخه رایگان امکاناتی نظیر Screen Sharing اشتراک گزاری صفحه دارید. تا 100 نفر می توانید کاربر در جلسه کاری خود قرار دهید. تایم استفاده از هر جلسه آن 1 ساعت می باشد. میتوانید به صورت همزمان روی فایلهای آنلاین word، Excel و PowerPoint کارکنید.
پلتفرم دیسکورد
دسکورد یکی از ابزار های برگزاری جلسات آنلاین است که در میان کاربرانش محبوب است. در دیسکورد به جای اینکه بک جلسه کاری تعیین کنید، یک کانال تشکیل میدهید. تا تعداد 50 نفر را میتوانید در کانال عضو کنید. حالا میتوانید در این کانال تماس صوتی یا تصویری ایجاد کنید. Screen Sharing اشتراک گزاری صفحه داشته باشید. در این ابزار میتوانید در کانال های دیگران عضو شوید و اگر میخواهید این اتفاق برای کانال شما نیفتد آن را در حالت خصوصی یا Private قرار دهید.
سخن آخر:
سعی کرده ایم به طور کامل به بررسی معرفی نرم افزار رایگان برای برگزاری جلسات آنلاین بپردازیم و ابزار های کاربردی رایگانی را در این زمینه معرفی کنیم. اگر نیاز به این دارید جلسات را آنلاین برگزار کنید حتما با انتخاب یکی از ابزار ها این کار را انجام دهید. اگر در زمینه برگزاری کلاس و جلسات آنلاین اطلاعاتی دارید لطفا در قسمت کامنت با دوستان برتر آموزی به اشتراک بگذارید. ممنون از توجه شما.