100ها نکته آموزشی رایگان در اینستاگرام نیوسئو
شبکه توزیع محتوا یا CDN چیست؟ در این پست به پاسخ این سؤال میپردازیم، زیرا یکی از مهمترین بخشهای راه اندازی سایت استفاده از CDN است. راه اندازی درست CDN، امنیت و سرعت سایت را افزایش میدهد و به دنبال آن بهصورت غیرمستقیم بر روی سئو تأثیر می گذارد.
شبکه توزیع محتوا یا CDN چیست؟
شبکه توزیع محتوا یا CDN به گروهی از سرورهای توزیعشده جغرافیایی اشاره دارد که برای ارائه سریع محتوای اینترنتی باهم کار میکنند. CDN امکان انتقال سریع اطلاعات موردنیاز برای بارگیری محتوای اینترنتی از جمله صفحات HTML، فایلهای جاوا اسکریپت، فایل CSS، تصاویر و ویدئوها را فراهم میکند. محبوبیت خدمات CDN همچنان در حال رشد است و امروزه اکثر ترافیک وب سایت از طریق CDN ارائه میشود، از جمله ترافیک سایتهای بزرگی مانند فیس بوک، نتفلیکس و آمازون.
یک CDN اگر به درستی پیکربندی شده باشد، ممکن است به محافظت از وب سایتها در برابر برخی از حملات مخرب رایج مانند حملات Distributed Denial of Service (DDOS) کمک کند.
تفاوت میزبانی سایت با CDN چیست؟
در حالی که یک CDN، محتوا را میزبانی نمیکند و نمیتواند جایگزین میزبانی برای وب سایت شود، شبکه توزیع محتوا به ذخیره سازی محتوا در لبه شبکه کمک میکند که عملکرد وب سایت را بهبود ببخشد. بسیاری از وب سایتها تلاش میکنند تا نیازهای عملکرد خود را با خدمات میزبانی سنتی برآورده کنند، به همین دلیل است که آنها CDN را انتخاب نمیکنند.
توجه: برای همه سایتها CDN نیاز نیست، در نیوسئو بهصورت ارگانیک امنیت و سرعت سایت تأمینشده است و از CDN استفاده نمی شود.
با استفاده از کش برای کاهش پهنای باند میزبانی، کمک به جلوگیری از وقفه در سرویس و بهبود امنیت میشود. شبکه توزیع محتوا یک انتخاب محبوب برای تسکین برخی از مشکلات اصلی میزبانی وب سایت سنتی است.
مزایای استفاده از شبکه توزیع محتوا یا CDN چیست؟
مزایای استفاده از CDN بسته به اندازه و نیازهای یک سایت متفاوت است. شبکه توزیع محتوا یا CDN گروهی از سرورها است که در یک منطقه یا در سراسر جهان پخششده و باهم کار میکنند تا سرعت ارائه محتوا در وب سایت را افزایش دهند. سرورهای یک CDN بهطور موقت محتوای صفحه وب سایت مانند تصاویر، HTML، جاوا اسکریپت و ویدیو را ذخیره میکنند (به اصطلاح کش میکند). آنها محتوای ذخیره شده را برای کاربرانی که صفحه وب را بارگیری کرده، ارسال میکنند. امروزه تقریباً همه وب سایتها و برنامهها برای کمک به ارائه محتوا به کاربران خود به CDN متکی هستند.
برنامههای کاربردی وب عمدتاً از CDN ها استفاده میکنند زیرا چهار مزیت مهم را ارائه میدهند:
- عملکرد بهتر
- افزایش قابلیت اطمینان
- صرفه جویی در هزینه
- انعطاف پذیری در برابر حملات سایبری
1- بهبود زمان بارگذاری وب سایت
با توزیع نزدیکتر محتوا به بازدیدکنندگان وبسایت با استفاده از سرور CDN مجاور (در میان سایر بهینهسازیها)، بازدیدکنندگان سرعت لود صفحه بهتری را تجربه میکنند. از آنجایی که بازدیدکنندگان تمایل کمتری به کلیک کردن از یک سایت با سرعت لود کم دارند، یک CDN میتواند نرخ پرش را کاهش داده و مدتزمانی را که افراد در سایت میگذرانند، را افزایش دهد؛ به عبارت دیگر، یک وب سایت پرسرعت برای هر کاربری جذاب است.
2- کاهش هزینههای پهنای باند
هزینههای مصرف پهنای باند برای میزبانی وب سایت یک هزینه اولیه برای وب سایتها است. از طریق کش و سایر بهینهسازیها، CDN میتواند مقدار دادههایی را که یک سرور اصلی باید ارائه کند، کاهش دهد؛ بنابراین هزینههای میزبانی را برای صاحبان وبسایت کاهش میدهد.
اصلیترین راه کاهش هزینههای CDN برای اپراتورهای وبسایت، کاهش سفر به سرور مبدأ و بازگشت از آن است. از آنجایی که CDN ها بیشتر محتوای یک وب سایت را در حافظه پنهان ذخیره میکنند و آن محتوا را از کش ارائه میدهند، سرور مبدأ مجبور نیست بارها و بارها همان محتوا را ارائه دهد. در عوض، CDN این کار را از طرف سرور مبدأ انجام میدهد.
ارائه دهندگان میزبانی سایت معمولاً از وب سایتها برای دادههایی که از میزبان سایت منتقل میشود، هزینه میگیرند. هرچه دادههای بیشتری منتقل شود، هزینه بیشتری دارد. مردم اغلب از این هزینهها بهعنوان “هزینههای پهنای باند” یاد میکنند، حتی اگر “پهنای باند” واقع به ظرفیت شبکه اشاره دارد.
اما زمانی که یک CDN، بیشتر محتوای یک وب سایت را از طرف سرور اصلی ارائه میدهد، دادههای بسیار کمتری باید منتقل شود. درخواستهای کاربر کمتری به سرور مبدأ میرود، زیرا CDN بیشتر آنها را مدیریت میکند، به همین دلیل محتوای کمتری از سرور مبدأ خارج میشود و هزینههای پهنای باند را کاهش میدهد.
3- افزایش در دسترس بودن و خدمات محتوا
حجم زیاد ترافیک یا خرابیهای سختافزاری میتواند عملکرد عادی وب سایت را مختل کند. به لطف ماهیت توزیعشده آنها، CDN میتواند ترافیک بیشتری را مدیریت کند و در برابر خرابی سختافزار، بهتر از بسیاری از سرورهای مبدأ مقاومت کند.
4- بهبود امنیت وب سایت
یک CDN ممکن است با ارائه کاهش Distributed Denial of Service (DDOS)، بهبود گواهیهای امنیتی و سایر بهینهسازیها، امنیت را بهبود بخشد. CDNها بهویژه برای دفاع از وب سایتها در برابر حملات انکار سرویس Dos و انکار سرویس توزیعشده DDos مناسب هستند. در این حملات، یک مهاجم مقادیر زیادی از ترافیک شبکه ناخواسته را به سمت یک وب سایت هدایت میکند تا سعی کند وب سایت را تحت تأثیر قرار دهد و از کار بی اندازد.
CDNها با سرورهای متعدد خود بهتر از یک سرور منشأ واحد، میتوانند حجم زیادی از ترافیک، حتی افزایش ترافیک غیرطبیعی ناشی از یک حمله DDoS را جذب کنند. با انجام این کار، آنها وب سایتها را حتی زمانی که موردحمله قرار میگیرند، آنلاین نگه میدارند.
کاربردهای شبکه توزیع محتوا چیست؟
عملکرد سریعتر مزیتی است که اکثر مردم هنگام در نظر گرفتن CDN به آن فکر میکنند و دلیل خوبی هم دارد. وبسایتهایی که شروع به استفاده از CDN میکنند، 50 درصد کاهش زمان بارگزاری داشتهاند.
برخی از کاربردهای شبکه توزیع محتوا:
- کاهش فاصله بین جایی که محتوا ذخیره میشود و جایی که باید برود
- کاهش حجم فایل برای افزایش سرعت بارگزاری
- بهینه سازی زیرساخت سرور برای پاسخگویی سریعتر به درخواستهای کاربر
اعتبار شبکه توزیع محتوا یا CDN چیست؟
گاهی اوقات، همه چیز در اینترنت اشتباه میشود. سرورها خراب میشوند، شبکهها شلوغ میشوند و اتصالات قطع میشود. یک CDN، برنامههای تحت وب را قادر میسازد تا خدمات بدون وقفه را حتی در مواجه با این مشکلات به کاربران ارائه دهند.
CDN ها بار ترافیک شبکه را متعادل میکنند و اطمینان حاصل میکنند که هیچ سروری غرق نمیشود. در صورتی که یک سرور کار خود را متوقف کند، یک CDN میتواند یک فرآیند Failover را آغاز کند که به یک سرور پشتیبان اجازه میدهد تا کنترل را به دست گیرد. برخی از CDN ها، مانند Cloudflare، میتوانند ازدحام شبکه را دور بزنند، مانند نرمافزار ناوبری GPS که راهی برای دور زدن ترافیک سنگین پیدا میکند.
از آنجایی که CDN ها از چندین سرور پراکنده در مراکز داده مختلف تشکیل شدهاند، میتوانند خدمات زیادی را نیز ارائه دهند. اگر یک سرور، یک مرکز داده یا کل منطقهای از مراکز داده از کار بیفتد، CDN ها همچنان میتوانند محتوا را از سرورهای دیگر در شبکه تحویل دهند.
CDN چگونه کار میکند؟
در هسته خود، CDN شبکهای از سرورها است که با هدف ارائه محتوا بهسرعت، قیمت ارزان، قابلاعتماد و ایمن به هم مرتبط شدهاند. بهمنظور بهبود سرعت و اتصال، یک CDN سرورها را در نقاط تبادل بین شبکههای مختلف قرار میدهد. این نقاط مبادله اینترنتی (IXP) مکانهای اولیهای هستند که ارائهدهندگان اینترنت مختلف بهمنظور دسترسی یکدیگر به ترافیکی که در شبکههای مختلف آنها ایجاد میشود، به یکدیگر متصل میشوند. با اتصال به این مکانهای با سرعتبالا و بسیار به هم پیوسته، یک ارائهدهنده CDN میتواند هزینهها و زمان انتقال دادهها را با سرعتبالا کاهش دهد.
فراتر از قرار دادن سرورها در IXP ها، یک CDN تعدادی بهینه سازی را در انتقال دادههای مشتری انجام میدهد. CDNها مراکز داده را در مکانهای استراتژیک در سراسر جهان قرار میدهند، امنیت را افزایش میدهند و برای زنده ماندن از انواع خرابیها و ازدحام اینترنت طراحی شدهاند.
چگونه یک CDN زمان بارگذاری وب سایت را بهبود میبخشد؟
وقتی نوبت به بارگذاری محتوا توسط وبسایتها میرسد، با کاهش سرعت سایت، کاربران بهسرعت از آن خارج میشوند. خدمات CDN میتواند به روشهای زیر به کاهش زمان بارگذاری کمک کند:
- ماهیت توزیع جهانی CDN به معنای کاهش فاصله بین کاربران و منابع (محل سرور) وب سایت است. بهجای اتصال به هرجایی که سرور اصلی یک وب سایت ممکن است قرار گرفته باشد، یک CDN به کاربران اجازه میدهد به یک مرکز داده از لحاظ جغرافیایی نزدیکتر متصل شوند. زمان سفر کمتر به معنای خدمات سریعتر است.
- بهینهسازیهای سختافزاری و نرمافزاری مانند متعادلسازی بار کارآمد و هارد دیسکهای حالت جامد میتوانند به دسترسی سریعتر دادهها به کاربر کمک کنند.
- CDNها میتوانند با کاهش اندازه فایلها با استفاده از تاکتیک هایی مانند کوچک سازی و فشرده سازی فایل، مقدار دادههای منتقل شده را کاهش دهند. اندازه فایل کوچکتر به معنای زمان بارگذاری سریعتر است.
- CDNها همچنین میتوانند سایتهایی را که از گواهیهای TLS/SSL استفاده میکنند با بهینه سازی استفاده مجدد از اتصال و فعال کردن شروع نادرست TLS سرعت ببخشند.
این محتوا ادامه دارد…
- CDN چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟
- بازار این فروشندگان هر روز کسادتر می شود: قسمت اول
- آموزش سئو کسب و کارهای نوپا – قسمت سوم
- لینک سازی با تولید محتوای باکیفیت – قسمت اول
- تحلیل بازاریابی دیجیتال – اهداف
- اصول ده گانه ثروتمندان خودساخته
- منظور از عنوان سئو چیست؟
- بهینه سازی صفحات فرصت های شغلی و Google Jobs