سازه نگهبان خرپایی
جهت پایدارسازی دیواره های گود از انواع سازه نگهبان استفاده می گردد. یکی از روش های پایدارسازی گود، سازه نگهبان خرپایی می باشد.
سازه نگهبان خرپایی در عین سادگی ظاهری، نیاز به طراحی و اجرای دقیق دارد و در غیر اینصورت احتمال ریزش گود و هدر رفت هزینه ها و در نهایت وقوع حوادث جانی و مالی وجود خواهد داشت.
مراحل طراحی سازه نگهبان خرپایی بعد از انجام مطالعات خاک و تعیین مشخصات مکانیکی خاک و محاسبه سربار های موجود انجام می گردد و در نهایت مقاطع لازم جهت اجرای سازه نگهبان خرپایی شامل اعضای قائم، اعضای مایل، اعضای بادبندی و اعضای خرپایی و اتصالات بین این اعضا مشخصش می گردد.
جهت اجرای سازه نگهبان خرپایی ابتدا محل استقرار اعضای قائم مشخص می شود و پس از اطمینان از محل استقرار اجزای قائم سازه نگهبان و قبل از گودبرداری، در محل اجرای این اجزا چاه هایی جهت قرارگیری ریشه شمع ها حفر می گردد و اعضای قائم به صورت عمودی در چاه قرار می گیرد و به طور کامل به دیوار می چسبد و سپس ریشه شمع فلزی بتن ریزی می گردد. بعد از اجرای اعضای قائم، اعضای مایل اجرا می گردد و بعد از آن نوبت به تکمیل سازه نگهبان می رسد. در این مرحله اعضای افقی و مورب خرپایی به اعضای قائم و مایل اصلی جوش داده می شوند. سپس خاکبرداری به صورت مرحله ای انجام می گردد و مش و شاتکریت انجام می گردد و در انتها اتصال سازه نگهبان های خرپایی به یکدیگر توسط اعضای مهاربندی انجام می گردد.
سازه نگهبان خرپایی- شرکت ایستا سازه
پایدارسازی گود
گودبرداری یکی از بحث های بسیار مهم عملیات های عمرانی می باشد. نحوه گودبرداری و پایدارسازی گود در محل احداث، ابتدایی ترین و بنیادی ترین مسئله در ساخت سازه های بزرگ می باشد. متاسفانه گودبرداری های غیراصولی هر از چند گاهی باعث وارد آمدن خسارت های مالی و جانی می شود. طبق بررسی های آماری ، حوادث صنعت ساختمان در بین سایر موارد مشابه کارگاهی بیشترین درصد تلفات را بخود اختصاص می دهد و در طول احداث یک ساختمان حساس ترین مرحله، گودبرداری آن محل می باشد.
شرکت عمرانی و مهندسی ایستاسازه ، پروژه های گودبرداری و پایدارسازی گود را با تکیه بر دانش علمی و فنی و سوابق اجرایی و همچنین بهره گیری از دفتر فنی و مهندسین مجرب در طراحی، اجرا و مدیریت پروژه های عمرانی و با استفاده از انواع روش های پایدارسازی دیواره های گود همچون سازه نگهبان نیلینگ، انکراژ، تاپ دان، استرات، دیوار برلنی، سازه نگهبان خرپایی، دیوار دیافراگمی، سپرکوبی و رعایت الزامات ایمنی به انجام می رساند.
پيش بيني تغييرمکان ها يكي از مهمترین مباحث در پایدارسازی گودها می باشد. این پیش بینی توسط نرم افزارهای عددی مختلفی از جمله نرم افزارهای اجزای محدود Plaxis 2D و Plaxis 3D قابل انجام می باشد و نتایج پایش (مانیتورینگ) در هر مرحله از خاکبرداری، با نتایج خروجی نرم افزارها مقایسه می گردد.
هر یک از سازه های نگهبان های دارای مزایا و محدودیت های گوناگونی هستند که با در نظر گرفتن شرایط هر پروژه روش بهینه انتخاب می گردد و در صورت نیاز روش ها تلفیق می گردند.
پایدارسازی گود – پروژه ساختمانی فونیکس
آزمایش خاک
به طور کلی آزمایش خاک به گام هایی که برای بررسی مقاومت و رفتار خاک انجام میشود، گفته می شود. آزمایش خاک یا مطالعات ژئوتکنیک، شاخه ای تخصصی از مهندسی عمران می باشد که با هدف تعیین خواص مهندسی خاک و سنگ و نحوه اندرکنش آنها با توسعه عمرانی آینده و کاربرد آن در ساخت و ساز ساختمان و انواع سازه، بحث و گفتگو می نماید. در این آزمایش، خاک از نظر مهندسی بررسی میشود تا مطمئن شوند که مقاومت لازم برای نگه داری سازه را داشته باشد. در نهایت هر ساختمانی وزنش را به خاک منتقل میکند از این رو این آزمایش برای مهندسین و کارفرمایان اهمیت زیادی دارد. زلزله های اخیر و نیز افزایش جمعیت باعث شده است که مهندسین بیش از گذشته به آزمایش خاک توجه کنند. به کمک آزمایش خاک اطلاعاتی از جمله توان و سختی خاک زیر ساختمان، اندرکش خاک، پروفیل زمین، شناخت نا پایداری ها و عواقب ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله به دست میآید. از این رو شناسائی وضعیت لایه بندی زیر سطحی و ویژگی های مهندسی خاک، پیش نیاز تمامی پروژه های عمرانی می باشد.
هدف از آزمایش خاک یا مطالعات ژئوتکنیک تعیین متغیر های مورد نظر به منظور طراحی شالوده، زیر ساخت ها، سازه های زیر زمینی، تخمین ریسک های ژئوتکنیکی، هیدروژئولوژیکی، ژئولوژیکی برای انسان و محیط می باشد. با انجام مطالعات ژئوتکنیک در پروژه های ساختمان به ایمنی بالاتر و عملکرد بهینه می توان رسید.
آزمایش خاک – شرکت عمرانی و مهندسی ایستا سازه