اگه شما هم میخواین درباره الگوریتم های یوتیوب اطلاعات بیشتری داشته باشین و بهتر اون ها رو درک کنین، پس با سئو روز در این مطلب همراه باشین تا به بهترین شکل ممکن تمام نکات رو یاد بگیرین و از یوتیوب بیشترین بهره رو برای کسب و کار خودتون ببرین.
یوتیوب دومین پلتفرم محبوب از نظر تعداد کاربر فعال در جهانه و اگه بخواین دقیق تر بدونین، محبوب ترین پلتفرم رسانه های اجتماعی ویدئویی در جهان محسوب میشه. از زمان معرفی اون در سال 2005 تا الان هم تونسته همیشه مخاطبان خودش رو حفظ کنه.
پس خیلی مشخصه که یوتیوب با الگوریتم های خودش داره یه کار درست رو انجام میده، اما اون کار چیه و چه مراحلی داره؟ ما برای درک بهتر این موضوع محتوا های زیادی رو بررسی کردیم و ویدئو های آموزشی زیادی هم دیدیم. همچنین از سازندگان حقیقی خواستیم که نحوه عملکرد الگوریتم های یوتیوب رو در اینترنت به اشتراک بذارن.
پس اگه شما هم میخواین این اطلاعات رو بدست بیارین، این مطلب رو مطالعه کنین تا ببینین برای بهبود کسب و کار خودتون در یوتیوب چه کارهایی رو میتونین انجام بدین و چجوری میتونین بهترین محتوای خودتون رو داشته باشین.
الگوریتم های یوتیوب چه هستند؟
الگوریتم های یوتیوب یه سیستم برنامه ریزی شده بر اساس هوش مصنوعی محسوب میشه که برای قرار دادن بهترین و جذاب ترین محتوا ها در مقابل کاربران مختلف طراحی شده. الگوریتم های یوتیوب دائماً در حال تغییره تا بتونه به بهترین شکل ممکن ترجیحات کاربران رو درک کنه. اولویت ها و تعاملات کاربر در یوتیوب، به الگوریتم کمک میکنه تا متوجه بشه کاربر تقریباً دنبال چه موضوعیه.
آشنایی با الگوریتم های یوتیوب
به طور طبیعی یه الگوریتم ایجاد میشه تا بتونه مرتبط ترین و جذاب ترین محتوای ممکن رو به هر کاربر نشون بده. در عین حال یه الگوریتم همیشه به نفع خط مشی ها و ارزش های همون شرکت کار میکنه. یوتیوب به ما توصیه میکنه که در مرکز رویداد اونا چهار مورد نیاز به توجه ویژه دارن:
- محتوایی که خط مشی ها رو نقض میکنه حذف کنین.
- اخبار نادرست رو در محتوا های خودتون کاهش بدین.
- از منابع معتبر برای اخبار و اطلاعات خودتون استفاده کنین.
- سازندگان مورد اعتماد در اولویت قرار دارن و پاداش دریافت میکنن
همه این موارد بهمون میگن که الگوریتم های یوتیوب به دنبال اولویت دادن به محتواییه که از دستورالعمل های اون پیروی میکنن. در واقعیت هم همینه، اگه محتوای شما مناسب باشه و از منابع مورد اطمینانی هم استفاده کرده باشین، قطعاً نتایج بهتری هم دریافت میکنین.
الگوریتم های یوتیوب در سال 2023 چگونه کار می کند؟
مثل خیلی از الگوریتم های دیگه، یوتیوب از یادگیری ماشینی برای درک رفتار کاربران استفاده میکنه. الگوریتم همیشه تکامل پیدا میکنه تا بتونه ویدئو هایی که کاربران به احتمال زیاد اونا رو تماشا میکنن رو در اولویت قرار بده. در ویدئو های سازندگان یوتیوب گفته میشه:
سیستم توسعه یوتیوب در واقع ویدئو ها رو برای کاربران پیدا میکنه، نه اینکه بیننده ها رو برای ویدئو پیدا کنه. وقتی شما از یوتیوب بازدید میکنین، ویدئو ها برای هر کاربر به صورت جداگانه اولویت بندی میشن. هدف این کار هم اینه که هر کاربر به بهترین و جذاب ترین ویدئو های مورد نظر خودش دسترسی داشته باشه و به احتمال زیاد هم اونا رو تماشا میکنه.
بهتره بدونین که این الگوریتم وقتی میخواد یه محتوا رو توصیه کنه، عوامل مختلفی رو در نظر میگیره. این عوامل رو میشه به دو دسته تقسیم کرد:
- شخصی سازی برای بیننده.
- عملکرد ویدئو
شخصی سازی برای بیننده شامل یسری سیگنال هایی از ویدئو هایی میشه که کاربر معمولاً اونا رو تماشا میکنه. عملکرد ویدئو هم بر اساس رضایت بیننده شکل میگیره.
یوتیوب چگونه رضایت بینندگان را اندازه گیری می کند؟
رضایت بیننده توسط عوامل تحت تاثیر کاربران مختلف تعیین میشه. این عوامل میتونن شامل یسری از معیار ها مثل موارد زیر باشن:
- مدت زمان تماشای طولانی تر.
- اشتراک گذاری ویدئو.
- معیار های تعامل (لایک، نظر دادن، مشترک شدن).
- تاریخچه تماشا.
همه مواردی که در بالا دیدین، نشانه هایی از عملکرد مثبت در یه ویدئو هستن که به افزایش کیفیت ویدئو کمک های زیادی میرسونن. حالا بیاین هر قسمت از الگوریتم های یوتیوب رو تجزیه و تحلیل کنیم و نحوه عملکرد اون رو بهتر متوجه بشیم.
جست و جوی یوتیوب
دیگه همه میدونن که این روزا از یوتیوب به عنوان موتور جست و جو هم استفاده میشه. نه تنها در بخش جست و جوی یوتیوب، بلکه در نتایج جست و جوی گوگل هم به راحتی ویدئو های یوتیوب قابل مشاهده هستن. با توجه به این شرایط، نشون داده شدن ویدئوی شما در نتایج جست و جو میتونه به مخاطبانی که شما رو نمیشناختن کمک کنه تا بهتر با شما آشنا بشن. یوتیوب برای جست و جو های خودش این سه مورد رو خیلی واضح در نظر میگیره و بهشون توجه میکنه:
- ارتباط از طریق برچسب عای عنوان ویدئو های مختلف، توضیحات و عباراتی که به همراه جست و جو ارائه میشن. بنابراین بهتره به کلمات کلیدی بیشتر فکر کنین.
- سیگنال های تعاملی مثل زمان تماشای ویدئو به یوتیوب کمک میکنه تا تشخیص بده این ویدئو برای یه جست و جوی بخصوص مفید هست یا نه.
- کیفیت هم یه عاملی محسوب میشه که بوسیله اون یوتیوب تخصص، اقتدار و قابلیت اعتماد رو در نظر میگیره.
مثل هر الگوریتم خوب دیگه، یوتیوب علاوه بر موارد بالا ترجیحات فردی رو برای نتایج جست و جوی هر فرد در نظر میگیره. تصویر زیر میتونه بهتون این توجه رو در عمل نشون بده.
سازندگان یوتیوب اینجوری میگن که:
Doug Dibert اینجوری میگه که شما میخواین کلمات کلیدی طولانی تر داشته باشین، و هر چقدر اونا خاص تر باشن بهتره. همچنین بهتره سعی کنین در برچسب ها، عنوان، جمله اول توضیحات و موارد مشابه دیگه اون کلمه رو به کار ببرین و همچنین اون کلمه رو داخل ویدئو بگین.
صفحه اصلی یوتیوب
صفحه اصلی یوتیوب اون جاییه که کاربران مختلف جست و جو ها و فعالیت خودشون در یوتیوب رو از اونجا شروع میکنن. این اولین صفحه ای محسوب میشه که کاربران بعد از باز کردن وبسایت یا اپلیکیشن اون رو مشاهده میکنن.
برای هر کاربری که وارد سیستم بشه، یوتیوب ویدئو ها و محتوا های مرتبط رو دراین صفحه ارائه میده و کاربر ممکنه به اونا علاقه داشته باشه. اما برای کاربرانی که وارد حساب کاربری نشده باشن، یوتیوب محبوب ترین ویدئو ها رو نشون میده و ممکنه کاربر اونا رو تماشا کنه.
ویدئو های توصیه شده
یوتیوب ویدئو های توصیه شده رو در صفحه اصلی و در بخش «Up next» به اشتراک میذاره. واضحه که الگوریتم ویدئو های پیشنهادی یوتیوب همیشه داره تغییر میکنه و سعی میکنه ویدئو های بهتر و مناسب تر با کاربر رو به نمایش بذاره. همچنین در این زمینه تاریخچه تماشا، جست و جو و اشتراک های کانال به همراه کشور و زمان مورد نظر رو هم برای هر کاربر در نظر میگیره.
یکی دیگه از عواملی که در الگوریتم ویدئوی پیشنهادی در نظر گرفته میشه، کیفیت ویدئو است. در واقع الگوریتم های یوتیوب بررسی میکنند که چقدر از کاربران دیگه اون ویدئو رو انتخاب کردن و این مورد رو به عنوان یکی از عوامل اصلی برای رتبه بندی در نظر میگیره. حتی از یسری نظرسنجی هم برای بررسی میزان کیفیت ویدئو ها استفاده میکنه و به این صورت از مفید بودن اون ویدئو ها مطمئن میشه. سازندگان یوتیوب اینجوری میگن که:
ویدئوی پیشنهادی اولین چیزیه که باید روی اون تمرکز بشه و براش برنامه ریزی داشته باشیم. 70 درصد بازدید ها در یوتیوب از موارد پیشنهادی هستن.
همچنین اگه یوتیوب ببینه که کاربر در حال تماشای چندین ویدئو از یه کانال بخصوصه، سعی میکنه ویدئو های دیگه ای از همون کانال به اون پیشنهاد بده. و هرچقدر این ویدئو ها از کانال مورد نظر بیشتر دیده بشن، تبلیغات و درآمد بیشتری هم برای اون کانال ایجاد میشه.
نکته ای که اینجا وجود داره اینه که یوتیوب سعی میکنه با استفاده از عکس های کوچک ویدئو های مشابه کاربران رو به سمت اون ویدئو ها هدایت کنه.
ویدئو های کوتاه یوتیوب
وقتی که ویدئو های کوتاه در Tiktok و اینستاگرام شروع به کار کردن، تعجبی نداشت که اونا رو در یوتیوب هم ببینیم. هشتگ های پشتیبانی شده مثل #shorts30 سازندگان این ویدئو ها رو تشویق میکنه که روزانه یه ویدئو و به مدت یه ماه ارسال کنن. در نسخه تلفن همراه هم، که بعد از یه تبلیغ ویدئوی طولانی نمایش داده میشه، به ویدئو های کوتاه اولویت بالایی میده. سازندگان یوتیوب میگن:
به نظر میاد که خیلی از کاربران به فکر استفاده از ویدئو های کوتاه افتادن. همچنین با استفاده از اونا میشه کاربران رو به ویدئو های طولانی تشویق کرد و این یک مورد مهم محسوب میشه.
به نظر میاد که در حالت کلی دو نوع کاربر وجود داره:
- کسانی که میخوان ویدئو های کوتاه یوتیوب رو ببینن.
- کسانی که فیلم های طولانی تر رو ترجیح میدن.
با توجه به این شرایط، به نظر میاد که بهترین کار برای شما استفاده همزمان از ویدئو های بلند و کوتاه در کانال خودتونه تا بتونین بهترین شانس بدست آوردن مخاطب رو داشته باشین.
مشترک ها، اشتراک ها و اعلان ها (نوتیفیکیشن ها)
اعلان ها میتونن مخاطبان رو به کانال شما برگردونن و بینندگان رو ترغیب میکنن که محتوا های شما رو مشاهده کنن. همچنین سازندگان ویدئو ها میتونن از داده های بخش اشتراک برای درک مواردی که مخاطبان دوست داشتن استفاده کنن. از طریق YouTube analytics میتونین ببینین که کاربران چجوری با کانال شما ارتباط برقرار کردن و اطلاعات مفیدی بدست بیارین.
حتماً به این نکته توجه کنین که الگوریتم های یوتیوب ویدئو ها رو برای کاربران پیدا میکنه و نه بیننده برای ویدئو. پس اگه میبینین که یه ویدئو داره بیننده زیادی بدست میاره، بهتره موارد مشابه اون رو تکرار کنین.
اخبار الگوریتم های یوتیوب ، اعتبار و اعتماد
دستورالعمل های یوتیوب اینجوری میگن که تخصص، تجربه، اقتدار و قابل اعتماد بودن برای کاربران (E-E-A-T) عوامل مهمی هستن که میتونن جایگاه شما رو تغییر بدن و به نفعتون باشن.
برای درک نحوه عملکرد این موارد، ما درباره نحوه مدیریت اخبار یوتیوب مطالعاتی رو انجام دادیم. ولی در حالت کلی کار درست اینه که شما بتونین اخبار نادرست رو از موارد صحیح تشخیص بدین و درک کاملی ازشون داشته باشین. با توجه به این موارد، بهتره بدونین عناصر موثر در الگوریتم های یوتیوب شامل موارد زیر میشن:
- معتبر بودن: یوتیوب اینجوری میگه که اخبار برتر با استفاده از منابع خبری معتبر ایجاد میشن. CNN و فاکس نیوز به عنوان دو نمونه مناسب در این مورد فهرست شدن. ممکنه این الگوریتم برای تعیین منابع معتبر به نشریات ملی اشاره داشته باشه.
- تخصص: کارشناسان مورد اعتماد در لیست توصیه ها قرار میگیرن. مثلاً برای نشر اطلاعات مربوط به واکسن ها، یوتیوب کانال های کارشناسان بهداشت عمومی رو بالاتر نشون میده.
نکات مهم در زمینه کار با الگوریتم های یوتیوب برای داشتن دسترسی بیشتر
برای اینکه بتونین بهترین و کارآمد ترین استفاده رو از یوتیوب داشته باشین، باید بتونین ویدئو های جذابی درست کنین که الگوریتم بتونه به راحتی اون رو در نظر بگیره. به این ترتیب یوتیوب ویدئو های شما رو در صفحه اصلی یا در بخش ویدئو های توصیه شده اولویت بندی میکنه. یسری تکنیک هستن که میتونن برای این موضوع بهتون کمک های زیاید رو برسونن:
تحقیق کلمات کلیدی
یوتیوب اینجوری میگه که کلمات کلیدی، برچسب ها، عناوین و توضیحات هر ویدئو به تعیین ارتباط موضوع مورد نظر کاربران با ویدئو شما کمک زیادی میرسونن. بنابراین بهتره مطمئن بشین که تحقیق کلمات کلیدی رو به صورت کامل و صحیح انجام بدین تا متوجه بشین که افراد مختلف دقیقاً چه مواردی رو در یوتیوب جست و جو میکنن.
بعد از این کار ویدئو هایی رو ایجاد کنین که مخاطبان شما دنبالش هستن. از کلمات کلیدی به صورت استراتژیک (و کاملاً طبیعی) در عناوین و توضیحات ویدئو استفاده کنین تا بتونین شانس خودتون رو برای نشون داده شدن در نتایج جست و جو های مرتبط افزایش بدین. همیشه یادتون باشه که تحقیق کلمات کلیدی به شما در یوتیوب و SERP های گوگل کمک زیادی میرسونه.
از فیلم های کوتاه یوتیوب هم استفاده کنین
ویدئو های کوتاه و بلند رو آزمایش کنین. شکی نیست که ویدئو های کوتاه همیشه دارن بیشتر میشن و الگوریتم های یوتیوب هم به سازندگان کمک میکنند تا ویدئو های بلند خودشون رو به ویدئو های کوتاه تر تقسیم کنن.
خالق یوتیوب، ونسا لاو، بیشتر از 600000 مشترک در یوتیوب داره و ادعا میکنه سال 2023 سال افزایش مخاطبه. اون در ویدئو های خودش نحوه استفاده مجدد از محتوای یوتیوب، مخصوصاً ویدئو های کوتاه رو در کانال های بازاریابی دیگه به اشتراک میذاره.
تصاویر کوچک مناسب
در دنیایی که پلتفرم های بصری انقدر محبوبیت دارن، قطعاً تصاویر کوچک و مناسب میتونه یه عامل ضروری برای شما محسوب بشه. بنابراین شما باید دنبال یه موردی باشین که برجسته و جذاب باشه. این تصاویر که از یه الگوی یکسان پیروی میکنن، میتونن به افزایش تعامل کاربران در کانال شما کمک های زیادی رو برسونن.
به نظرات توجه کنین
نظرات میتونن معیار هایی برای تعامل کاربران محسوب بشن. در واقع نظرات به یوتیوب کمک میکنن تا ویدئوی شما رو بهتر و معتبر تر در نظر بگیره. در نتیجه بهتره تا اون جایی که میتونین به نظرات پاسخ بدین، با این کار به مخاطبان خودتون این انگیزه رو میدین که نظرات جدید بنویسن. همچنین پاسخ های شما ممکنه بتونن یه گفت و گوی جذاب رو در این بخش ایجاد کنن که این موضوع هم کمک های زیادی بهتون میرسونه. Caroline Birks، خالق یوتیوب اینجوری میگه که:
درگیر شدن با نظرات بهتون کمک میکنه یه جامعه از افراد مختلف رو داشته باشین و بحث های زیادی رو ایجاد کنین. نظرات به ما کمک میکنن تا بتونیم بحث کنیم، پاسخ بدیم و یسری ایده جدید ایجاد کنیم. همچنین بهتون کمک میکنن تا مخاطبان خودتون رو بشناسین و محتوا رو متناسب با اونا بسازین.
برای ویدئو های خودتون بازاریابی داشته باشین
ویدئو هایی که در یوتیوب ایجاد میشن بهتره به کانال های دیگه مثل TikTok و اینستاگرام شما ارتباط داشته باشن. بهتره بدونین که ویدئو های تعبیه شده در وبلاگ ها بیشتر در SERP ها و تب جست و جوی ویدئو نشون داده میشن. Markus Stitz درباره ویدئو های بازاریابی اینجوری میگه که:
بهتره ویدئو های یوتیوب شما به کانال های دیگه هم اشاره کنن، خیلی از فیلم های من در یوتیوب بخشی از یه کمپین روابط عمومی بزرگ تر هستن. با این کار شما نتیجه بهتری دریافت میکنین، البته باید حتماً سعی کنین پوشش رسانه ای مورد نظرتون در 24 تا 48 ساعت اول بعد از انتشار فیلم باشه، در غیر این صورت تاثیر مثبت رو بر روی بازدید ها و لایک های خودتون کمتر میبینین.
مدت زمان تماشا
مدت زمان تماشای ویدئو شما توسط کاربران یه معیار بزرگ از کیفیت ویدئو شما است. اگه کسی تا پایان ویدئوی شما صبر کنه، قطعاً به اون ویدئو علاقه داشته. این نوع از تعامل نقش مهمی در الگوریتم های یوتیوب داره و میتونه ویدئو های مناسب رو بهش نشون بده. برای داشتن بهترین نتیجه در این مورد، بهترین کار اینه که نکات موثر رو در انتهای ویدئو خودتون قرار بدین.
جمع بندی
همیشه مطمئن بشین که ویدئو های شما برای مخاطبانتون هیجان انگیز و جذابن. اگه شما از فرآیند ایجاد ویدئو های خودتون لذت ببرین، کاربران هم به اون ویدئو علاقه بیشتری پیدا میکنن. همچنین شما میتونین محتوا های خودتون رو آزمایش کنین و ببینین که مخاطبانتون به چه مواردی بیشتر علاقه دارن. پس همیشه سعی کنین ویدئو ها رو بر اساس نظرات مخاطبانتون ایجاد کنین و از به روزترین مقالات در زمینه الگوریتم های یوتیوب استفاده کنین تا بهترین نتایج رو برای خودتون بدست بیارین.
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
ارسال امتیاز
میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 2
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?
Submit Feedback