در این مقاله صنعت یار قصد دارد توضیحاتی در مورد ساخت پست برق و موضوعات مختلف دیگر بدهد و هر توضیحی که برای آشنایی شما با پست برق کارخانه ای نیاز است را بیان کند تا در هنگام کار شما عزیزان دچار مشکلی نشوید .
پست برق ها یکی از اساسی ترین رکن های تجهیزات و ابزار های با توجه به وظایفی که انتقال برق در قسمت های مختلف است
در انتقال و توزیع نیروی الکتریکی دارند.
یک نکته قابل توجه و مهم و خوب در این بخش در رابطه با ساخت پست برق و استفاده از پست برق این است که
نیاز بدون جایگزین صنایع مختلف به انرژی برق بر هیچ کسی پوشیده نیست اما سطح ولتاژ مورد نیاز در سطوح مختلف مصرف کنندگان صنعتی، اداری و خانگی متفاوت و متغیر است و حتما این نکته ها را در نظر داشته باشید .
در این بین پست های برق با مجموعه تجهیزاتی که دارند سطح مناسبی از ولتاژ را برای برق رسانی در شبکه های انتقال و توزیع برق فراهم می آورند و برق را انتقال میدهند.
پست های برق بر اساس وظایف اصلی شان در تبدیل ولتاژ به انواع پست برق کاهنده و مبدل افزاینده تقسیم می شوند و در ادامه در این مقاله به انواع مختلف آن اشاره خواهیم کرد .
همچنین برخی پست های برق بدون ایجاد تغییر در ولتاژ، تنها ولتاژ دریافتی را به خط یا خطوط دیگر انتقال می دهند (پست های کلیدزن).
در ادامه قصد داریم در مورد پست های فشار پست برق در کارخانه توضیحاتی را ارائه کنیم پست های فشار قوی بر اساس کاری که انجام می دهند به انواع مبدل یعنی همان افزایش دهنده یا کاهش دهنده و یا کلیدزن تقسیم بندی می شوند.
جالب است بدانید که پست های افزاینده که به پست های نیروگاهی نیز معروف هستند،
با افزایش ولتاژ انرژی تولید شده در ژنراتورهای نیروگاه که در حدود 6 کیلو ولت به بالا می باشد و این بسیار مهم و قابل توجه می باشد .
امکان انتقال پرقدرت آن را تا پست های فوق توزیع فراهم می کنند به طوری که ولتاژ در طول شبکه تا 400 کیلو ولت می رسد و یا حتی بیشتر از 400 کیلو ولت …
پس از آن، پست های کاهنده، در مسیر انتقال، با کاهش ولتاژ تا حدود20 کیلو ولت، امکان توزیع نیروی تولیدشده
را به مراکز شهری و صنعتی تهیه میکند . پست های کلید زن اما، بدون کاهش و یا افزایش ولتاژ، خطوط مختلف در شبکه را
به هم مرتبط می کنند و قدرت مانور شبکه را افزایش و زیاد میکنند .
گاهی پست های برق به شکل ترکیبی هم عمل می کنند؛
به فرض قسمتی از پست نیروگاهی با کاهش ولتاژ، عمل توزیع را هم انجام می دهد.
زمانی که امکان احداث پست دایمی وجود نداردهزینه و زمان احداث پست ثابت بالا و طولانی استلزوم تعمیرات دوره ای پست های ثابتآسیب دیدن پست محلی به دلیل حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله و غیره.
مزایا و معایب عایق هوا و گاز
در صورت استفاده از هوا بعنوان عایق، تجهیزات پست برق می بایست با فواصل بیشتری کنار هم قرار بگیرند اما در مورد عایق گازی بدلیل اینکه قطعات حامل برق درون محفظه هایی که از گاز پرشده اند قرار می گیرند،
فاصله تجهیزات کمتر و مکان مورد نیاز کوچکتر خواهد بود که این موضوع برای پست هایی که در مکان های شهری با تراکم و ارزش زمین بالا احداث می شوند، دارای اهمیت است. ازطرفی تغییرات جوی و آلودگی هوا می تواند تجهیزات را دچار فرسایش یا آسیب کند که این امر در مورد عایق گازی صادق نیست.
پست برق بر اساس موضوعات مختلفی همچون نوع کاربرد و استفاده و محدوده توزیع کننده برق در یک محیط نصب و متصل می شود. در نتیجه وقتی که قصد اجرای یکی از انواع این تجهیزات را دارید باید به نوع کاربرد آن در محدوده مورد نظر هم توجه داشته باشید و حتما آن را در نظر بگیرید تا دچار مشکلی در این قسمت نشوید . در ادامه قصد داریم انواع پست ها را نام ببریم
پست انتقال و پست توزیع و پست جمع کننده
و پست از نوع تغییر غیر ولتاژی و پست توزیع هوایی و زمینی و انواع پست های دیگر با توجه به کاربرد و موضوعات دیگر مورد استفاده قرار می گیرند .
تلفن مشاوره : 09121233109 -علیرضا افشار