Monthly Archives: اسفند 1402

Error loading HTML

Read more

تویوتا درحال آزمایش خودرو هایی با فیلتر داخلی است که هنگام رانندگی، دی‌اکسید کربن (عامل گرمایش زمین) را از جو جذب می‌کنند.

Read more

به گزارش خبرآنلاین، نمونه‌های رسوبی جمع‌آوری شده توسط «جیمز کرکهام» محقق زیست محیطی قطب جنوب و سایر دانشمندان در مدت چهار سال گذشته، داده‌های لازم برای تحقیقی را فراهم کرده که نتایج آن روز دوشنبه منتشر شد.
به نقل از ایرنا، این تحقیقات یکی از جدی‌ترین نگرانی‌ها درباره قطب جنوب را تایید کرده است و آن اینکه ذوب شدن غیرقابل بازگشت برخی از توده‌های یخی این قاره از جمله یخچال طبیعی ۷۵ مایلی «توات» (Thwaites) در دریای «آموندسن» آغاز شده است.
«راچل کلارک» از مولفان این گزارش تحقیقی گفت: واقعا نمی‌توانیم آنچه را که در این یخچال طبیعی در حال روی دادن است، نادیده بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: این مطالعه جدید از این لحاظ حائز اهمیت است که نشان می دهد ذوب شدن یخ‌های قطب جنوب صرفا تصادفی یا محدود به یک یخچال طبیعی نیست. این بخشی از یک متن بزرگتر از اقلیم در حال تغییر است.
اعضای این تیم تحقیقاتی پس از آنالیز ترکیبات شیمیایی و سایر خصوصیات رسوبات بستر دریا در اعماق مختلف و مکان‌نماهای متنوع در نزدیکی لبه شناور این یخچال طبیعی، نشان دادند که این یخچال برای مدت نزدیک به ۱۰ هزار سال ثابت و پایدار بوده ام..

Read more

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اکبر نعمتی در این رشته توییت گفت:«حالا که بعد از انتشار فیلم هما⁩ در طالقان این پرنده ترند شد، دیدم یه سری اطلاعات غلط در حال انتشار است خوبه که در اینجا کمی اطلاعات در مورد این ⁧ پرنده⁩ منتشر کنم. ‏نام هما یا هومیه، هومایه، هومیا و هومایا در پهلوی به معنی فرخنده و خجسته در اوستا به وفور به کار رفته است. هما یا ⁧ مرغ سعادت، با نام علمی Gypaetus barbatus از تیره یا خانواده Accipitridae بوده و نام انگلیسی آن ⁧کرکس ریش‌دار⁩ یا ⁦Bearded_Vulture⁩ می‌باشد.

‏شاید براتون پارادوکس ایجاد شد که چرا یک کرکس یا لاشخور شد پرنده سعادت در باور ما ایرانی‌ها؟ بریم اول سراغ غذای این پرنده؛ بیش از ۸۰ درصد غذای هما ⁧ مغز استخوان⁩ است و قادر است در کمتر از ۲۴ ساعت استخوان را به صورت کامل هضم نماید زیرا اسید معده هما زیاد است. هما مانند دیگر پرنده‌های شکاری علاقه‌ای به خوردن گوشت و لاشه ندارد و تغذیه اصلی این پرنده استخوان است. هما⁩ استخوان را درحین پرواز از ارتفاع بالا به زمین می‌اندازد تا به قطعات کوچک تبدیل شود و سپس اقدام به خوردن آن می‌کند. همچنین در نظر داشته باشید هما از..

Read more

Error loading HTML

Read more

به گزارش خبرآنلاین، حدود یک ماه پیش، این فرودگر که در ماه سپتامبر به فضا پرتاب شده بود، توانسته بود تنها برای لحظاتی روی ماه بنشیند و به عبارتی با سطح آن «تماس» داشته باشد.
به نقل از یورونیوز، کلمه «SLIM» مخفف عبارت «فرودگر هوشمند برای بررسی ماه» یا Smart Lander for Investigating Moon است و این فرودگر با همین تماس کوتاه و تاریخی موفق شد کشور ژاپن را به پنجمین کشوری تبدیل کند که کاوشگری را روی ماه نشانده است.
پیش از ژاپن کشورهای ایالات متحده، اتحاد جماهیر شوروی پیشین، چین و هند توانسته بودند یک سفینه را روی سطح ماه فرود آورند و هفته گذشته نیز بار دیگر کاوشگر آمریکایی Odysseus موفق شد همین رویه را تکرار کند.
با این وجود کاوشگر ژاپنی «SLIM» مدت کوتاهی پس از فرود در جنوب ماه، واژگون شد و پنل‌های خورشیدی آن زاویه اشتباهی نسبت به خورشید گرفتند که همین موضوع باعث توقف جذب انرژی و درنتیجه پایان یافتن شارژ باتری‌های آن شد.
داده‌های بازیابی شده توسط آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (Jaxa) نیز نشان داد که این فرودگر در فاصله ۵۵ متری از محل هدف، در بین دو دهانه در منطقه‌ای پوشیده از سنگ‌های آتشفشان..

Read more

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تانک کرار بر اساس ویژگی‌های سه تانک برتر تی-۹۰ روسی، ام۱ آبرامز آمریکایی و چلنجر ۲ بریتانیایی ساخته شده است. تانک کرار از موتوری جدید با ساختار بهینه شده استفاده می‌کند که توانی بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ اسب بخار از آن انتظار می‌رود. این احتمال وجود دارد که موتور این تانک از سوی روسیه تأمین و پشتیبانی شود. (تانک تی-۷۲ ایرانی از ۸۴۰ اسب بخار قدرت استفاده می‌کند). همچنین احتمال استفاده از موتور دیزل ملی با قدرت ۱۳۰۰ اسب بخار هم وجود دارد که چندی پیش خط تولید آن افتتاح شد.
براساس گزارش همشهری‌آنلاین، پس از منتفی شدن خرید تانک T۹۰ روسیه در سال ۲۰۱۵، طراحی جدی برای تولید کرار آغاز شد. این تانک با توپ ۱۲۵میلی‌متری استاندارد تی۷۲ مسلح شده است که سلاحی کارآزموده و مطمئن محسوب می‌شود و می‌تواند طیفی متنوع و گسترده از مهمات را به‌سمت اهداف مختلف شلیک کند. تانک‌های سفارش‌داده‌شده توسط نیروی زمینی سپاه مجهز به تیربار فرماندهی NSVT با کالیبر ۱۲/۷م‌م کنترل از راه دور است که کاربر آن می‌تواند به‌راحتی و از درون خود تانک آن را فعال و به‌سمت اهداف موردنظر تیراندازی کند، همچنین این ..

Read more

به گزارش خبرآنلاین، پژوهشگران می‌گویند پهپادهای پخش کننده پشه می‌توانند از گسترش بیماری‌ها بکاهند.
به نقل از ایسنا، این فناوری اکنون در برزیل آزمایش شده و نتایج بسیار امیدوارکننده‌ای را نشان داده است.
اول از همه، این پرسش مطرح می‌شود که افزودن پشه به محیط زیست چگونه می‌تواند شیوع مالاریا و سایر بیماری‌های قابل انتقال از پشه‌ها را کاهش دهد؟ همه چیز به فرآیندی برمی‌گردد که به عنوان «تکنیک حشره عقیم»(SIT) شناخته می‌شود.
به طور خلاصه، «تکنیک حشره عقیم» همانطور که از نامش پیداست، شامل عقیم کردن پشه‌های نر اسیر، سپس رها کردن آنها در مناطقی است که پشه‌های ماده وحشی وجود دارند. بنابراین نرهای عقیم شده به جفت‌گیری با آن ماده‌ها می‌پردازند، اما چون نرها عقیم هستند، هیچ تخمی از این پیوندها تولید نمی‌شود.
نکته مهم این است که در گونه‌های پشه‌هایی که حامل انگل‌های بیماری‌زا هستند، ماده‌ها فقط یک بار در زندگی خود تخم‌گذاری می‌کنند. این بدان معناست که آنها فرصتی برای تلاش مجدد با یک نر بارور ندارند. از سوی دیگر، نرهای عقیم می‌توانند با چندین ماده دیگر برخوردها و جفت‌گیری‌های بی‌ثمری داشته باشند.
..

Read more

به گزارش خبرآنلاین، این فناوری این پتانسیل را دارد که آنچه را که در پشت دیوارها، درها یا اتومبیل‌ها وجود دارد، آشکار کند.
به نقل از آی‌ای، موری-بروس و رابینسون چاکوفسکی(Robinson Czajkowski) دانشجوی دکترای او، الگوریتمی ایجاد کرده‌اند که می‌تواند از سایه‌های ضعیفی که توسط اجسام روی سطوح مجاور ایجاد می‌شود برای تولید مدل‌های سه بعدی بسیار دقیق و رنگارنگ از نواحی پنهان شده استفاده کند. این فناوری می‌تواند کاربردهای زیادی داشته باشد، از جلوگیری از تصادفات رانندگی گرفته تا کمک به اجرای قانون و عملیات نظامی.
وقتی نور به جسمی برخورد می‌کند، روی سطح پشت آن سایه ایجاد می‌کند. الگوریتم موری-بروس و چاکوفسکی این سایه‌ها را برای ایجاد یک مدل سه بعدی از صحنه پنهان شده تحلیل می‌کند. این فناوری می‌تواند با استفاده از الگوریتم‌های ریاضی پیشرفته، یک صحنه پنهان را در عرض چند دقیقه بازسازی کند.
موری-بروس می‌گوید: ما سطوح معمولی را به آینه تبدیل می‌کنیم تا مناطق، اشیاء و اتاق‌هایی را که خارج از خط دید ما هستند، آشکار کنیم. ما در دنیای سه بعدی زندگی می‌کنیم، بنابراین به دست آوردن یک تصویر سه بعدی کامل‌تر..

Read more

10/37