آیا تا به حال به این فکر کردهاید که برای انتخاب شغل خود باید چه معیاری را انتخاب نمایید؟ یا تا به حال فکر کردهاید که اگر شغل خوبی را متناسب با توانایی و روحیات خود انتخاب نمایید عملکرد شما در کار و زندگی چند برابر قبل خواهد شد؟ تمامی این موارد ویژگیهای بزرگ و کوچکی است که شما باید هنگام انتخاب شغل رعایت کنید. اگر با ویژگیهای شغل خوب و ایده آل آشنایی ندارید و یا تازه در حال انتخاب شغل مناسب هستید با برتر آموز همراه باشید تا شما را به خوبی با این معیارها آشنایی نماییم.
معیارهای شغل خوب چیست؟ چگونه شغل مناسبی را برای خود انتخاب نماییم؟
همهی ما در بچگی و نوجوانی آرزوی این را داشتیم که روزی شغل مناسب و پردرآمد داشته باشیم تا بتوانیم به رویاهای خود برسیم.
اما متاسفانه همهی این افراد موفق نخواهند شد که شغل مناسبی را انتخاب کنند زیرا مشاغل را بر اساس ویژگیهای فردی انتخاب نمیکنند.
اگر این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید شما با معیارهای شغل خوب آشنا خواهید شد و در انتها میتوانید تصمیم گیری خوبی را داشته باشید.
آنچه که شما در این مقاله خواهید آموخت:
- چرا باید شغل مناسبی را انتخاب نماییم؟
- معیارهای شغل خوب چیست؟
چرا باید شغل مناسبی را انتخاب نماییم؟
الان نیمی از دنبال کنندگان این مقاله به این فکر میکنند که چرا باید شغل مناسبی را انتخاب کنند و انتخاب شغل مناسب چه ویژگیهای خوبی را برای آنها به همراه دارد.
جدا از انتخاب شغل مناسب از لحاظ پرداخت حقوق ، نوع کار ، سابقه شرکت و… شما باید به علاقه خود به کار توجه داشته باشید.
اگر به کار خود علاقه نداشته باشید قطعا ویزگیهای کاری مانند حقوق و سابقه شرکت برای شما بی معنی خواهد شد. منظور ما این نیست که حقوق و ویزگیهای شرکت مهم نیست منظور این است که علاقه برای انتخاب شغل مناسب واقعا مهم است.
اگر شغلی برای شما مناسب نباشد دیر یا زود فرسودگی در کار پیدا میکنید و همین مورد ممکن است شما را تا آخر عمر از کار کردن به شغل مورد نظر باز دارد.
اگر فکر میکنید در انتخاب شغل مورد نظر خود نا توان هستید باید از یک مشاور شغلی کمک بگیرید. برای این که در این زمینه اطلاعات خوبی کسب کنید پیشنهاد میشود حتما مقاله مشاوره شغلی چیست؟ را مطالعه نمایید.
معیارهای شغل خوب چیست؟
خوب در این مرحله نوبت به آن رسیده است که راجب به معیارهای شغل خوب صحبت نماییم. این معیارها ممکن است برای هر فردی متفاوت باشد بنابراین ما تمامی معیارها را به خوبی برای شما بررسی میکنیم و شما با توجه به ویژگیهایی که انتظار دارید باید بتوانید این معیارها را برای خودتان شخصی سازس نمایید. دقت کنید که در انتخاب شغل ایده آل گرا نباشید زیرا شاید هرگر نتوانید شغل ایده آل خود را پیدا نمایید بنابراین اگر به صورت منطقی برخورد نمایید قطعا موفقتر خواهید بود.
امکان ترفیع رتبه و جایگاه شغلی
قطعا در سازمانها و مراکز مختلف دیدهاید که برخی از افراد ترفیع رتبه و جایگاه شغلی میگیرند و همین موضوع نقطه مثبتی در شغل آنها است. سعی کنید شغلی را انتخاب نمایید که در آینده امکان ترفیع رتبه در آن وجود داشته باشید. برای مثال اگر الان مسئول فروش در یک سازمان هستید پس از چند سال سابقه کار بتوانید به عنوان مدیر فروش فعالییت نمایید.
یا اگر شاگرد و فروشنده در یک مغازه هستید پس از چند سال بتوانید به عنوان صاحب کسب و کار و صاحب مغازه فعالیت نمایید.
در حالت کلی هر شغلی که شما با ورود به آن بتوانید جایگاه خود را ارتقا ببخشید شغلی مناسب خواهد بود. در شرکتها و سازمانهایی که کارمندان آیندهای برای ارتقا شغلی ندارند معمولا کارمندان آن را ترک میکنند.
از جایگاه شغلی فعلی باید لذت ببرید!
درست است که در قسمت اول ما بیان کردیم که شغلی را انتخاب کنید تا ارتقا جایگاه شغلی داشته باشید اما میدانیم که این ارتقا ممکن است چند ماه تا چند سال طول بکشد بنابراین باید شغلی را انتخاب نمایید که از جایگاه فعلی راضی باشید.
برای مثال اگر در حال حاضر شما مسئول فروش هستید باید از جایگاه فعلی خود لذت ببرید و به آن علاقه داشته باشید همین علاقه باعث میشود تا درصد فروش و ارتباط با مشتریان شما افزایش پیدا کند و در یک بازه زمانی خاص آماده برای ارتقا جایگاه شغلی باشید.
این موارد فقط برای شغلهای کارمندی و سازمانی نیست و برای فریلنسرها هم همین موضوع صادق است.
برای مثال اگر شخصی الان به صورت فریلنسری دو یا سه پروژه سئو دارد میتواند با تمرین و تکرار زیاد برای خود برند سازی نماید و به شخصی تبدیل شود که چندین کارشناس سئو زیر دست دارد و یک کسب و کار سئو راه انداخته است. اگر به این مورد علاقه دارید آموزش سئو فوق حرفهای محسن حبیبی راد روشن کننده مسیر سئویی شما خواهد بود.
مزایای کار خود را در نظر بگیرید!
هیچ موقع مزایای کار خود را دست کم نگیرید گاهی اوقات این مزایا هستند که در درون شما علاقه ایجاد میکنند. اگر کارمند و یا فریلنسر هستید حتما باید مزایای شغل خود را با دقت بررسی نمایید. در آگهیهای استخدام قطعا بارها و بارها قسمت مزایا را مشاهده کردید و مواردی در این قسمت بودند که درون شما ترغیب ایجاد میکرد تا در این قسمت روزمه ارسال نمایید. اگر نمیدانید که مزایا شامل چه مواردی است ما به شما لیست کوچکی از آن را معرفی خواهیم کرد:
- ارائه وامهای کم بهره به کارمندان شرکت
- امکان دورکاری در برخی از موارد ضروری
- پاداش و امکان ارتقا جایگاه شغلی
- بیمه – بیمه تکمیلی
- وعدههای غذایی رایگان
- تورهای مسافرتی رایگان
- بن خرید و کد تخفیف فروشگاههای مختلف
- ساعت کاری منعطف
و اگر فریلنسر هستید مزایای کاری شما به شرح زیر خواهد بود:
- داشتن ساعت کاری منعطف
- امکان دورکاری و کار در منزل
- عدم ارتباط زیاد با کارمندان و مشتریان
- و….
برای مثال من آگهیهای استخدام زیادی در شرکتهای معتبری رو دیدم که امکان سفر و رزور ویلاهای لوکس در شمال ایران رو داشتند و یا وام خرید خودرو کم درصد به کارمندان اختصاص داده میشد که تموم اینها مزایای مفیدی هستند.
حقوق و درآمد
هر کاری که برای شما حقوق و درآمد کمی داشته باشد قطعا شما را خسته و زده از کار خواهد کرد. بنابراین مسئله درآمد را جدی بگیرید. درآمد شما باید با انرزی و زمانی که برای یک کار صرف میکنید مطابقت داشته باشد وگرنه در مدت زمان کوتاهی اثرات منفی برای شما خواهد داشت.
باید با توجه به سطح تواناییهایی که دارید از کارفرمای خود برای درآمد و حقوق انتظار داشته باشید.
اگر فریلنسر هستید بر اساس تلاشی که میکنید میتوانید درآمد خود را هر روز بیشتر کنید.
اگر ابتدای کار هستید باید به شما بگویم که مسیر طولانی در پیش روی شماست پس سعی کنید در ابتدای مسیر قبل از فکر کردن به درآمد دانش فنی خود را افرایش دهید و سپس به دنبال مشاغل پر درآمد بگردید. این افزایش دانش فنی میتواند شرکت در کلاسهای مختلف و یا کارآموزی برای سازمانهای معتبر باشد.
برای مثال اگر به حوزه طراحی سایت با ورپرس علاقه مندید در مرحله اول با مشاهده و مطالعه در زمینه آموزش وردپرس اطلاعات خود را افزایش دهید سپس به صورت کارآموزی تجربه کاری کسب نمایید تا بتوانید به سطح درآمد برسید.
امکان رشد و یادگیری مهارت
اگر بخواهیم سطح کاری ده یا بیست سال گذشته را با الان مقایسه کنیم. قطعا به این مورد میرسیم که در گذشته کارمندان سالها یک کار روتین و تکراری انجام میدانند و تا سالیان سال حتی تا زمانی که بازنشته شوند همین کار را انجام میدانند ولی امروزه دیگر اینطور نیست.
تمامی افراد در هر شغلی که هستند باید مهارتهای جدید را آموزش ببینند و با این مهارتها در کار خود ارتقا پیدا کنند.
فرقی ندارد که شما کارمند و یا شغل آزاد باشید در هر صورت شما باید بتوانید با یادگیری مهارتهای جدید به کسب و کار خود کمک نمایید.
برای مثال در دوران پاندمی کوید 19 شیوه و روند کاری خیلی از کسب و کارها تغییر پیدا کرد و کسب و کارها و سازمانها مجبور شدن تا روند سنتی خود را به صورت سیستمی و آنلاین انجام دهند برای همین کارمندان و هر یک از اعضای این سیستمها مجبور به یادگیری و ارتقا مهارتهای شغلی خود شد.
این افراد متوجه شدند که اگر نتوانند خود را با پیشرفت روز آپدیت کنند قطعا از چرخه رقابت عقب خواهند افتاد.
کار شما نباید تمام وقت شما را پر کند!
شما به عنوان شخصی که زندگی شخصی و دغدغههیا غیر کاری مانند فرزند ، همسر و خانواده دارید نباید شغل شما به صورت تمام وقت تمامی زمان و انرژی روزانه شما را بگیرد. البته گاهی اوقات در برخی از مشاغل به علت بالا بودن فشار کاری این اتفاق برای برخی از کارمندان خواهد افتاد اما نباید این اتفاق جزوی از روزمره شما شود. زیرا به زودی کار شما حتی جای زندگی هم خواهد گرفت و باعث فرسودگی شما خواهد شد.
همیشه کاری را انتخاب نمایید که تا حد زیاد بتوانید اعتدال آن را در زندگی روزمره خود تضمین کنید تا بتوانید در کنار کار از زندگی خودتان لذت ببرید.
علاقه شما به کار!
با تمام بررسی ویژگیهای بالا اگر شما به کاری که انجام میدهید علاقه نداشته باشید نمیتوانید به صورت موفق عمل کنید و دیر یا زود از کار خسته خواهید شد. پس حتما علاقه خودتان را نسبت به کار بسنجید و در کنار علاقه توانایی خود را در نظر بگیرید.
برای مثال من همیشه دوست داشتم تا بتونم یک اثر هنری مانند نقاشی خلق کنم اما متاسفانه من توانایی لازم برای نقاشی کشیدن رو نداشتم یا در واقع من استعداد این کار را به خوبی نداشتم. پس فقط علاقه من به این کار کافی نبود.
تیب شخصیتی شما با کار مطابقت داشته باشد.
شما باید کاری را که انتخاب میکنید با تیپ شخصی که دارید مطابق باشد. برای مثال اگر فردی درونگرا هستید انتخاب مشاغلی که به ارتباط زیاد با افراد نیاز دارد قطعا برای شما مناسب نخواهد بود. من در مقاله بهترین مشاغل برای افراد درونگرا و برونگرا به خوبی راجب به این موضع صحبت کردهام بنابراین اگر اطلاعات کافی ندارید مطالعه این مقاله در انتخاب شغل مناسب به شما کمک خواهد کرد.
همکاران شما در شغل خوب موثر هستند.
مطمئنا شما تایم زیادی را در سر کار با همکاران خود در ارتباط هستید و گاهی اوقات حتی بیشتر از اعضای خانواده با همکاران ارتباط دارید که خوب این موضوع نقش اساسی همکاران را نشان میدهد. اگر همکاران خوبی داشته باشید در واقع شما خوش شانس هستید زیرا دوستان جدیدی و هم صحبت جدید پیدا کردید اما اگر همکاران شما با توجه به معیارهایی که در نظر گرفتهاید خوب نباشند و به اصطلاح سمی باشند باید از آنها دوری کنید. برای اینکه بتوانید این افراد را به خوبی در محیط کاری خود تشخیص دهید پیشنهاد میشود مقاله افراد سمی در کار چه کسانی هستند؟ را مطالعه نمایید.
از تلاش و کوشش شما باید قدردانی شود!
دانش آموزان یک دبستان را در نظر بگیرید که برای هر پیشرفت درسی و هر تلاشی از طرف مدرسه یا معلم مربوطه تشویق میشوند. این قدردانی باعث میشود که دانش آموز بتواند به صورت مفیدتری در ادامه مسیر فعالیت کند و توان انرژی مضاعف بگیرد.
در محیط کاری هم تقریبا همین موضوع حاکم است و مدیران وظیفه دارند کارکرد کارمندان را در نظر بگیرند و برای هر کارکرد و تلاش مثبتی که نتیجه خوبی را رقم میزند قدردانی و تشویق در نظر بگیرند. این تشویق میتواند شامل مرخصی ، اضافه حقوق و جوایز دیگری باشد و همین مورد باعث میشود تا کارمند با علاقه بیشتری به فعالیت خود در کسب و کار ادامه دهد.
برای انتخاب شغل ارزش گزاری کنید.
شما باید بتوانید با ارزش گزاری شغل خود را انتخاب کنید برای مثال داشتم حاشیه امن مالی برای شما اولویت است و اصولا این حاشیه امن مالی در زندگی کارمندی از شغل آزاد بیشتر است و یا برای مثال شما برای زندگی شخصی نسبت به کار ارزش بیشتری قائل هستید پس باید بتوانید شغلی را انتخاب نمایید که تایم کاری کمتری داشته باشد و بیشتر به زندگی شخصی خود برسید. این ارزش گزاری برای هر فردی میتواند مختلف باشد.
سخن آخر:
سعی کردهایم به طور کامل راجع به موضوع معیارهای شغل خوب چیست؟ صحبت کرده و نکات کاربردی را به شما بیان نماییم. در انتخاب شغل خود باید بیشترین دقت را داشته باشید زیرا شغل خوب روی زندگی شخصی شما هم تاثیرگزار است. از انتخاب شغل و یا حتی جا به جایی شغل نترسید و به این فکر کنید که هر شغلی تجربه متفاوتی را برای شما به همراه خواهد داشت پس بنابراین باید بتوانید بهترین انتخاب را در شغل خود داشته باشید.
در انتخاب شغل میتوانید از افراد مختلف مشورت بگیرید تا با دید بازتری این کار را انجام دهید. اگر تجربهای در زمینه موضوع معیارهای شغل خوب چیست؟ دارید لطفا در قسمت کامنت با دوستان برتر آموزی به اشتراک بگذارید. ممنون از توجه شما.
نویسنده : تارا محمدزاده
تارا محمدزاده هستم دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی. در زمینه سئو ، تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنم. خوشحالم که از نوشته های من استفاده می کنید.